Teatre des de Casa
Estem en una situació límit. A causa del COVID19 ens trobem confinats a casa sense opció de poder sortir. Han tancat tots els teatres, s'han cancelat les funcions i encara no se sap quan podran tornar a obrir. Però, tot i així, la cultura no s'atura. En aquests temps de foscor, el teatre ens obra un camí de llum. Per això, us portem les últimes notícies així com iniciatives per poder continuar gaudint del teatre des de casa.
Iniciatives
#LliureAlSofà
El Teatre Lliure ha estat un dels primers en proposar opcions per continuar veient teatre des de casa. Amb la iniciativa Lliure Al Sofà i sota la premissa #TheShowMustGoOn, el Lliure proposa l'emissió, en el seu horari de funció normal, de diverses obres a través del seu canal de Youtube.

Fotografia de Ros Ribas

Play Theatres
Play Theaters és una plataforma de pagament especialitzada en arts escèniques. Hi pots trobar obres de teatre, dansa, òpera i inclús concerts de música clàssica. Les obres individuals costen 1,95€ i la subscripció mensual és de 8€. Hi ha, sobretot, teatre contemporani.
Fotografia de David Ruano
La Ruta 40 i La Calòrica
La companyia teatral La Ruta 40 ha penjat al seu canal de Vimeo algunes de les seves obres, com El Llarg Dinar de Nadal o Una Lluita Constant. La companyia La Calòrica també ha penjat algunes de les seves obres a la plataforma Vimeo, com per exemple Fairfly o El Profeta.

Fotografia de Sala Trono

#ElLiceuACasa
La iniciativa del Teatre Liceu consisteix en diverses opcions de grans òperes a través de la plataforma myoperaplayer.com, utilitzant el codi OperaEnCasa. A més, també ha cedit la visualització de l'obra L'Enigma di Lea a TV3 A la Carta. Al seu canal de Youtube, el teatre també ha habilitat obres pels més petits de la casa: La Petita Flauta Màgica, La Ventafocs o Pere i el Llop.
Fotografia d'A. Bofill
Del Teatre al Cinema
El teatre és una activitat que està present a tot arreu, inclús a la ficció. Moltes pel·lícules parlen sobre el món teatral. És per aquest motiu que els llargmetratges també serveixen per enriquir-nos sobre l'àmbit teatral i, en moltes ocasions, per veure una part d'aquest univers que ens és desconeguda.